otäckt!

är strålande sol idag så vi packade in hundarna i bilen och möttes upp vid hundängen på brandholmen.
Hann gå ett eller två varv då vi plötsligt hör Phoenix (för mig) välkända lekskall inne i en av dungarna.
Eftersom han inte ger sig går vi för att kolla vad det är han hittat. sist han lät å hade han hittat en harunge, så jag antog att det var nåt djur han försökte få igång.

....och det var det ju. Ser att nåt rör sig framför honom och precis när det kopplar vad det är har Phoenix plockat in den i munnen och börjat skaka runt. OOOOOOOOOOOOORRRRRRRRRM skriker jag till Johan och försöker få in mina hundar. Kopplar Sigge som höll sig hos oss och Johan försaöker få hundarna att släppa ormen. Får undan Phoenix som kommer till mig och jag som vid det här laget är hysterisk skriker att han är blodig och Johan svarar att "men det är ju ormens blod!"

Då kommer Jack. Jag hinner få på honom kopplet och gå tre steg då jag inser att något är väldigt fel.

Johan har gått bort och kollat vad det är för orm (han är galen) och påstår att det är en stor snok och att jag inte behöver oroa mig. Jag tittar på Jack och ser att han blöder på hakan. Jack går tre steg till och jag får min oro bekräftad. Något är väldigt fel. Vi tar oss bort till bilarna och nu vägrar Jack röra sig. Kastar in hundarna i bilarna och börjar ringa veterinärer. Jag tittar på Jack som börjat bli rejält medtagen och dessutom svullnat på hakan och mungipan.

Får tag på en veterinär och kastar oss i respektive bil och drar dit. Jack är nu svullen och dreglar. Han orkar morra lite åt vet. när han tittar på honom men mer är det inte. Var beredd på brottningsmatch för att kunna ge Jack sprutan men han var så pass medtagen att han bara stod still och tittade på mig.

Vi har fått recept på kortisontabletter och ska hålla oss i stillhet kommande veckan (ut och kissa-sen in igen, typ - kul på en hund som är van vid att springa, leka och träna och hålla igång ett antak dagar i veckan, fan!) och jag har kontaterat att det var väl sista vändan på brandholmen den här säsongen.

Johan var fantastisk!! Jag var hysterisk och skrek rakt ut (jag är ju så sjukt ormrädd och där står min bäbisar och leker med vad somför mig är DÖDEN!!) Han kastade Sigges koppel på mig och beordrade mig att koppla hunden medan han for efter mina två och fick ut dom till mig så jag kunde koppla dom.
Sedan fick han tag på veterinär (två stycken faktiskt, vi tog den som var närmast) och följde med mig dit.

Nu har jag burit min trötta medtagna hund upp för trappen och hem och han ligger under mitt skrivbord och låter som han snarkar för varje andetag eftersom han är så svullen.

Idag får han äta vad han vill (om han vill) och han får sova i min säng nära nära mig. Dessutom tror jag vi gjort oss förtjänta av varsin glass.


Kommentarer
Postat av: Majken

Intressant blogg du har! Jag har kollat igenom några av dina andra inlägg och jag diggar vad jag ser :).

2011-07-12 @ 23:02:27
URL: http://djurförsäkring.net

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0