ett stort skutt framåt

Det var ju ett tag sedan jag uppdaterade här.... det har hänt så mycket så det är väl på tiden att jag gör det,

Numera kan jag titulera mig tillfälligt arbetslös. Eller egenföretagare om det känns bättre, och det gör det ju allt som oftast. Håller som bäst på att vänja mig vid tanken på att vara ledig varje helg. Det har jag inte varit sen högstadiet, så det är en rätt stor omställning. Annars händer inte så mycket. jag flyttar hästar på mornarna, tränar hund och försöker få tiden att gå. Idag målade jag till exempel om min hallmöbel och igår städades lägenheten minutiöst. Mest för att mamma skulle komma på fika, men ändå.

Har lyckats krascha min dator också, så just nu sitter jag med en burk jag fått låna av världens bästa Daniel. (Datakraschen är för övrigt den största anledningen till gårdagens minutiösa städning).

Fredagen som gick tillbringade jag i E-town hos Hannah, med paintball och krogen och hela alltet. Jävlar vilken träningsvärk jag hade sen. Trött som ett as kom jag hem på lördagkvällen och såg fram emot en lugn hemmakväll på soffan, tills Putte lyckades få bort mig på förfest hos Madde. Tog med mig tre sorgliga öl och haltade dit på mina träningsvärkiga lår, i tron om att alla skulle till hamnen och se Kristet, vilket jag tvärvägrade göra. Istället hamnade jag i baren på Birgers med min gamle vapendragare Jonas. Jag borde lärt mig vid det här laget att det sällan slutar speciellt bra när jag super med Jonas. Det gjorde det inte den här gången heller. Bortsett från diverse offer till Porslinsguden var det en väldigt bra helg.

Man får mycket tid att tänka när man tillbringar så mycket tid med att vara ensam som jag gör nu. Hittills har jag mest insett att jag behöver nåt att göra, så det blir väl en tur ned till Komvux så smånigom, så att jag äntligen kan komplettera mina crapiga gymnasiebetyg till nåt högskolebehörighetsaktigt. Om inte annat är det rätt kul att plugga och jag har ju tid över till det. När man inte jobbar treskift är det enklare att faktiskt få nåt gjort också. =)

Hittills har inget fallit isär på riktigt och det känns faktiskt himla bra att ha alla möjligheter öppna. Och världen är mitt ostron, så att säga =)

min älskade knäppis

Sitter framför datorn och msnar med Linn och lite annat löst folk. Jack springer förtvivlat mellan soffan, mig och sängen. Hans stora problem är att han helst av allt vill ligga så nära mig som möjligt. MEN det finns inget att ligga på här och gud förbjude att Jack - som ju är en prinsessa - skulle ligga direkt på golvet.

Efter att ha varit försvunnen i sovrummet kommer hundstackarn ut med en strumpa som han, efter mycket omsorgsfullt bäddande, slutligen kan lägga sig på nära mig.

Det är inte lätt att vara Jack inte.


är du fattig eller rik?

Nyligen hemkommen från stallet, har spelat en sväng och borde egentligen duscha.... snart.

Har fem pass kvar i kolgruvan, sen är allt över.

Människor säger att jag är idiot, jag säger att stolthet kanske inte betalar mina räkningar, men jag kommer i alla fall att kunna se mig själv i spegeln på mornarna.

Jag kan inte hjälpa att jag har nynnat på den här låten hela dagen. Johan Johansson är ju som bekant min hjälte, och han är det jävligt bra.
Jag menar, allt beror ju helt på hur man definierar rikedom. Pengar betalar hyran, men inte det trasiga psyket.
Och vad spelar det för roll egentligen? det är inte ni som ska leva mitt liv, det är jag. Och jag tänker för första gången göra det fullt ut....


Så kanske jag är en idiot
det bedömer inte jag
Men du som nu gör det
(vem du nu é)
Kan du också se
Att jag är rik för det?


I have traded my memories for things

Jag tappade min hemnyckel i förrgår. Fruktansvärt irriterande. Speciellt med tanke på att det bara finns tre nycklar hem och att de inte går att kopiera. Asdrygt.

Ännu mer irriterande med tanke på att jag inte hade en blekaste om VAR jag tappat nyckeln. Kunde vara hemma. Kunde vara i stallet. Kunde vara hos Hege. Kunde vara i skogen när jag var ute med hundarna. Fick i alla fall hem min extranyckel från Andreas så att jag kunde komma in i lägenheten och byta kläder.


Tog en tur till Stockholm med Andreas (med GPS-bingo på högsta nivå!!) och tittade på en gammal båt som inte är Vasa, för den har vi sett ungefär trehundra gånger (varenda termin i skolan typ, hitta på nåt nytt, tack!! Vasa är för övrigt inget annat än ett bevis på urkass svensk ingenjörskonst.). men Titanticutställningen var betydligt roligare och mer intressant, klart värt en eftermiddag!! Passade även på att kolla vad som fanns på Nordiska muséet, men det var bara crap tyckte vi så vi drog vidare till MediaMarkt.

Kom hem lagom till en kvällspromenad med mina hundar, tog en dusch och käkade ett par mackor. Svor lite över min förlorade nyckel och allt sånt där innan jag gick och la mig. (Jag stod för maten, alltså fick jag välja film, hurra!) Kunde natyrligtvis inte somna inatt heller och det är ju lite sugigt, men jag kom upp vid 6 i alla fall, lagom för att höra ytterdörren slå igen.

Blev en morgon i stallet (och lite gratis styrke- och konditionsträning, tackar tackar!!) där nyckeljäveln för övrigt inte heller var. Där nånstans hade jag gett upp hoppet om att hitta nyceklhelvetet och drog hem. Kom hem för en kvart sen och kollade postboxen. Tror ni inte att nyckeljäveln ligger i postboxhelvetet???

Helt sjukt. Jag har aldrig tappat en nyckel på 26 år, den här sommaren har jag tappat två. Båda har kommit tillbaka. Måste va kharma eller nåt liknande skit.

Vi får hoppas att kharma är på min sida i eftermiddag också. Då är det dags för nästa roadtrip.

jag orkar inte

Rumour has it that your daddy's coming down
He's gonna pay the rent
Tell me baby, is this as good as life is gonna get
It feels like there is a stranger standing in these shoes
But, I know I can't lose me, 'cause then I'd be losing you

I know I promised baby
I would be the one to make our dreams come true
I ain't too proud of all the struggles
And the hard times we've been through
When this cold world comes between us
Please tell me you'll be brave

'Cause I can realize the danger when forgiveness fades away
If you don't love me - lie to me
'Cause baby you're the one thing I believe
Let it all fall down around us, if that's what's meant to be
Right now if you don't love me baby - lie to me

Pour another cup of coffee, babe I got something to say to you
I ain't got the winning ticket
Not the one that's gonna pull us through
No one said it'd be easy, let your old man take you home
But know if you walk out on me
That darling, I'd be gone

If you don't love me - lie to me
'Cause baby you're the one thing I believe
Let it all fall down around us, if that's what's meant to be
Right now if you don't love me baby - lie to me
Baby - I can take it

It's a bitch, but life's a roller coaster ride
The ups and downs will make you scream sometimes
It's hard believing that the thrill is gone
But we got to go around again, so let's hold on

If you don't love me - lie to me
'Cause baby you're the one thing I believe
Let it all fall down around us, if that's what's meant to be
Right now if you don't love me baby - lie to me, lie to me
Baby I can take it
C'mon lie to me.....

Hml bantar

verkligen ett mirakelmedel, tycker ni inte??


RSS 2.0