fyfan va jag är bra!!

progress nudå!

i lördags drog jag bort till DT'n på Donken för att incestera mina sista slantar i mat till mig och målarmästaren. fick som vanligt vänta på käket och när det väl kom var det först fel mat (Happymeal) och sen efter att människan varit borta och bytt min mat mot maten som herrn bakom mig i kön fått så var det givetvis fel också. Mitt gamla jag hade börjat gråta och åkt därifrån. jag var trött hungrig och gnällig och skulle jobba natt.
men hör nu!! jag tog resolut påsen i näven, låste bilen och knallade in till disken och förklarade mitt ärende. fick rätt mat, en ursäkt och två gratisglassar! fattar ni?? JAG!!! som är räddast i världen för människor! helt själv!!

har jobbat natt hela helgen och är mer än lovligt död och trött som ett horhus. nu är det drygt fyra timmar tills jag får gå hem och jag längtar redan. imorse fick jag efter 11 timmars arbete krypa ned i en varm famn, få min efterlängtade puss på skuldran och sedan sova tryggt, djupt och drömlöst. sån tur har jag tyvärr inte imorgon bitti, men jag får väl fortsätta leva på den morgon jag fick antar jag.

om jag vaknar skapligt imorrn och är hyfsat normal ska jag försöka dra bort till IKEA och fynda lite så sovrummet kan bli klart nån gång. har världens vision på gång, men det går väl säkerligen åt helvete för att jag inte kan mäta innan jag köper... har ungefär en miljard grejer som ska väck också, ifall nån är intresserad?

mina übersnygga jobbarbyxor

igår jobbade jag 6-13. hämtade Jack hos Fredrik och drog hem. slöade en stund i sängen och lyssnade på Jacks snarkande och fick småkickar av hans tassar i ryggen. mysigt! sen shejpade vi till oss och tömde hela sovrummet på möbler och junk. allting utom sängstomme och ett skåp bor numera i mitt vardagsrum. mycket intressant möblering och en touch av hinderbana där nu. laserade sängstommen ett varv, hämtade Fredrik hos sjukgymnasten och drog till coopet och köpte färg och tejp. käkade mat hemma hos honom och sen drog vi till mig och drog på oss arbetskläder.

Fredrik roade sig med att spackla igen hålen i mina väggar och skrapa färg i taket och spackla igen det. fortsatte sedan med att fixa färgen i taket medan jag maskerade lister i hela rummet. man skulle vara några decimeter längre såna tillfällen så man sluppit flytta runt stegen runt hela rummet. men nåja... liten men naggande god, enligt väl initierade källor. =)

Hann inte börja måla igår så det får bli idag. Jobbar till 13 idag med, sedan hade jag planerat att hinna fixa sängen ett varv till innan Fredrik slutar jobba. då jäklar ska det målas!!!

Har för övrigt fått kontakt med en tjej som vill hjälpa mig med Jack emellanåt. Förklarade så mycket jag kunde om Jack och att han på grund av sin bakgrund är lite speciell och att det tar en stund innan han litar på främlingar. Fick till svar att det förstod hon alldeles precis, hon har nämligen också en spansk hund. Vilket sammanträffande. Ska försöka träffa henne i veckan, när det nu kan bli. Verkar vara en bra tjej att döma efter mailkontakt. Håller på att ta körkort i Nyköping och behöver väl lite extraknäck. Har jobbat på kennel och verkar bra av det jag sett so far. Vi får väl se. Vore rätt skönt att slippa pussla med Jack så fort det är nåt eller jag jobbar. Apropå det så måste jag lösa med Jack när jag är borta i nästa vecka. Får se hur det går....

Det löser sig säkert på nåt sätt. Jack har ju en husse om inte annat.

så nära döden man kan komma utan att dö

Igår kom jag hem från kryssningen.

Började gårdagen med att vakna vid 8. inte speciellt hårdrock. Knallade ned till spat och badade en stund, hängde en stund i bastun och duschade. det är nästan ett måste för att man ska orka med resten av dagen.

raidade taxfreen när det öppnade, köpte på mig sprit till mamma och mera öl till mig själv. höll oss i hytten stund och söp till.

12.30 stod vi vid Dancing Palaces scen, längst fram vid staketet och såg Katatonia kliva ut på scenen. för er som inte vet så är Katatonia ungefär världens bästa band. Upplevde en timmes underbar spelning. Ungefär så nära döden man kan komma utan att dö. positivt menat alltså.

Efteråt knallade vi runt lite överallt på båten. Rätt vad det är hugger Daniel tag i min axel och ferågar vad jag håller på med. Visar sig att jag travat rakt förbi gitarristen (Nyström) som kommenterat min snygga tröja OCH JAG HAR INTE HÖRT HONOM!!!!!!! FAN!!!

Tog dock igen det med att tacka ödmjukast när Liljekvist gillade tröjan. Mot slutet av kryssningen sprang vi på Norrman nere vid 5an och fick en pratstund om spelningen som jag tycker var kanon och han kommenterade som "bland det sämsta vi gjort" ptja.... hade jag fått uppleva en spelning tidigare kanske jag haft nåt att jämföra med men.... Lyckades i alla fall med konststycket att få en puss innan Norrman avvek med kommentaren att "nu måste jag gå, annars får jag stånd".

Fortsatte festandet och ute på parkeringen sprang vi på nämnda Norrman igen. Pratade en stund till, jag hann rätta till hans halsband ( finns inget värre än när spännet inte ligger i nacken)

och nu låter det som att jag är lite kär i Norrman. Det är jag inte alls. Jag är bara kär i Norrm.......Fredrik.

hursomhelst så kom jag hem vid 20.30-tiden (thank God, Putte att du var sen!!!) gick ut med världens lyckligaste hund och somnade innan 21. vaknade ungefär vid 10 och hade tokont i nacken. men annars är det nog bra. =)

aaaarrgh!!!

jag har jobbat min sista natt nu natten som gick.  såg fram emot att få sova lääääänge, åtminstone tills jag vaknade av mig själv. efter mitt kreativa infall flög tiden en aning och jag kom i säng kring halv nio. det är helt okej. det är ungefär då jag brukar slocka när jag jobbat klart. La mig i sängen, kramades med min hund, slöt ögonen och hade precis hunnit somna.....

DÅ!

ringer det på dörren! Jack upp och skäller för fullt, jag snubblar på mig jeans och t-shirt och öppnar,in stövlar en farbror från YIT och fixar nåt med mina element. Jack och jag sätter oss i sängen och ser skeptiska ut när jag springer runt. SUCK!!!

Han drar igen, jag sliter av mig kläder och somnar om. Sover som bäst och drömmer en fin dröm.....

DÅ!!!

...ringer telefonen och ekonmi från jobbet yrar om nån körning från typ mitten av september och begär att jag ska kunna komma ihåg den exakt nu. nånstans där hostar hon ur sig "oj sov du?  har du jobbat natt? jag kollade aldrig" nähej, tack för den....

passade på att springa ut med min hund, som varit lite orolig i magen, gick och la mig och somnade om och fick äntligen vakna som jag ville....

Men vad fan måste man göra för att få sova ifred på det här bygget??

aaah just det

jag har skapat!!! jag är kreativ!! jag har målat en helt egen tavla hurra!!!


paranoid

jag börjar tro att chefen läser min blogg. Sista jag gjorde innan jag fgick hem igår var att skriva ett argt inlägg om den förbannat sega musjäveln på jobbet som gjorde att man fick ont i fingrarna av att försöka navigera sig fram.
När jag kom till arbetet igår kväll var musen utbytt.

Undrar vad som händer om jag skriver ett argt inlägg om min lön?

blä

har jag förresten nämnt att musen på arbetet är så jävla seg att man får ont i fingrarna av att försöka jobba med den? blä och tummen ned för det...

att inte vara stark

ibland orkar jag inte alltid hålla uppe min hårda och kalla fasad. Ibland orkar jag inte stänga ute alla känslor.
Igår var det ibland. Jag drog ifrån Fredrik vid 21-tiden och matade kreaturen i Rosenkälla. Hade Emperor's Day-skivan i bilen och slog på spår 10 av gammal vana.

I remember
I recall
Every little word you said
And every little thing we did

I'm still living
and standing tall
'cause you're the echoes running
through my blood

You were crazy
Always offered a smile
Yeah, I'm still writing
about those times

I sure miss the summers
by the countryside
I long for them winters
Yeah when I was a child

Tonight I'm calling down the gods
to find out if they know my old man
and if not I'll fight them all
I'll fight the all
in memory of a father

We all loved you
and always cared
You were the first to find love
though inside you were scared
That's what's so crazy about it
I mean, you told me yourself
That you had no enemies
No one but yourself

Tonight I'm calling down the gods
to find out if they know my old man
and if not I'll fight them all
I'll fight the all
in memory of a father

Maybe tomorrow
in a different kind of world
There'll be no room for sorrows
That's what's I've been taught

So keep on sleeping
and keep on dreaming
And I'll keep on singing
the whole night through

The world keeps on turning
the years passes by
There's a new light shining through
With a new life in its hand

Sometimes when it's quiet
I think I hear your call
Yeah I think I hear the music
From the other side of the wall

Tonight I'm calling down the gods
to find out if they know my old man
and if not I'll fight them all
I'll fight the all
in memory of a father


oftast går det ganska bra att överleva. men ibland inser jag att min pappa är borta och när jag inte är förberedd på att jag ska inse det så gör saknaden så jävla ont. Varför, pappa? varför? varför tänkte du inte på att jag skulle vara tvungen att leva resten av mitt liv utan dig? Varför tänkte du inte på det? Varför tänkte du inte på att du karvade så hårt i mitt hjärta?
Jag vet inte om du var rädd, jag vet inte om du hade ont, men om det är värre än det jag känner så måste det varit för jävligt.

jag styrde min bil mot Sjösa istället för att köra raka vägen till Isaksdal igen. Jag behövde en stund att hitta tillbaka till mitt hårda samlade vuxna jag igen. Trampade gasen i botten och Rover ökade villigt. Tårarna brände i mina ögon, rann över mina kinder och jag bekymrade mig inte om något annat än att sjunga med i texten och hoppas att pappa skulel lyssna. det var liksom det enda som spelade roll just då. Någonstans efter Svärtarakan slutade smärtan pulsera och övergick till ett stilla molande. Det kan jag hantera. Molande har jag hanterat i snart två år nu. Det är de skrikande svarta fåglarna jag inte har något vapen mot ännu.

Jack mötte mig i dörren hemma hos Fredrik och jag fick begrava mina tårar i hans mjuka päls. Han vet precis när jag är ledsen, då lägger han sin panna emot min en stund innan han lägger sitt huvud på min axel och suckar lite. Vad skulle jag göra utan Jack?

Hann nästan få på mig min mask igen innan Fredrik kom hem. Nästan. Jag orkar inte förklara för honom ännu.

----

Idag pratade vi om remissen som ligger på mig hos öppenpsyk, om mina Zoloft som jag tar lite som jag känner för och om läkaren som skrivit ut dem. Jag förklarade läget som det var så gott jag kunde. Vafan, jag vet ju inte heller nåt. Allt jag har är en preliminär diagnos som ingen vet om den stämmer, och en remiss som verkar ligga obehandlad. det är så frustrerande att inte kunna skynda på allt.... det enda jag vet är att jag inte vill trffa samma kurator igen, för det enda hon gjorde var att vilja ge mig skuldkänslor.

första natten

tillbaka på jobbet och har precis blivit runtdragen halva bygget av Josephines urcharmiga dotter Julia. Är helt slut efter 20 minuter med henne men roligt hade vi. eller i alla fall hon tror jag.

nu ska jag försöka få ihop denna natten också och hoppas på nån form av stiltje så jag kan ta det lugnt och läsa kvällstidningen och bara ha det bra. Imorrn får jag sova hur länge jag vill, hurra!

Jack är hos Fredrik och verkar enligt uppgift ha det ganska bra. Efter att ha fått lära sig reglerna hemma hos honopm har han nu fått vissa privilegier, som att han faktiskt får hoppa upp i soffan ibland efter tillåtelse och emellanåt är det ok att han sover i sängen

Efter våran morgonträning imorrn ska vi äta frukost ihop (jag och Jack alltså) och sen kramas massor och sova ihop. underbara älskade hund.

har en natt kvar på jobbet innan långledigt sen, kan knappt vänta....

damnit

idag gjorde jag en googlesökning på mitt namn. aaaah, Fann detta och nu retar det mig nåt så fruktansvärt att jag inte har en aning om vad det står om mig. och jag håller på att krevera av nyfikenhet. står säkert bara en mass trams men jag vill ju hursomhelst veta.

Anyway så skulle jag egentligen rensa ur mitt sovrum för att kunna börja måla där så småningom, men jag kom inte längre än hit. har i alla fall kört igång en tvättmaskin och nu ska jag snart resa på arlset och börja fixa lite till. ska bara röka först kanske.

att komma ikläm....

jag veeeet att lösningen att ha Daniel boendes hos mig under min första månad ihop med Fredrik kanske inte var den ultimata, för någon av oss. Nu har han hursomhelst flyttat, jag och Fredrik har två lägenheter att röra oss emellan och man kan ju tycka att allt borde vara bra. Men nej....

Daniel fäller kommentarer om Fredrik och Fredrik surar. Jag hamnar emellan och orkar inte ta någons parti. Fredrik har ställt upp som fan på mig och gör fortfarande. Ställde upp och lät D bo hos mig fast det måste tagit emot. Nu är han hemma och är hundvakt åt båda hundarna. Och D som hjälpt mig massor med Jack både före och efteråt och som accepterade att jag valde någon annan framför honom. jag fattar att det är svårt. Jag orkar inte bråka bara.

Idag ville Daniel hämta Laxi som ju alltså är hemma hos Fredrik. Jag ringde F och frågade om det gick bra att jag kom förbi och hämtade. Nepp, gick inte. Han skulle fortsätta sova. På sätt och vis förstår jag honom, jag fattar att han inte vill stå öga mot öga med mitt förflutna, ett liv som han aldrig bad om att bli inblandad i. Samtidigt orkar jag snart inte se Daniel i ögonen och möta hans nedslagna blick varje gång jag gör honom besviken. han skulle på middag hos sin mormor och morfar idag och hade sett fram emot att ta med sig Laxi. Nu gick inte det för att Fredrik vägrade gå ut fem minuter och lämna över ett koppel....

Samtidigt så förstår jag dem båda två.... Enda anledningen till att de behöver ses är för min skull. Egentligen inte ens därför, utan mest för att jag har hund som behöver sällskap om dagarna....  Och för att jag ber dem...

Jag vill inte gnälla och det borde jag verkligen inte, för båda har ställt upp utöver rimliga gränser på mig. Hursomhelst så slutar det alltid med att jag hamnar i mitten och får höra kommentarer som jag egentligen inte har med att göra. Och varje gång jag måste lyssna så etsar det bort en liten liten bit av min lycka.

Vad fan ska man göra?

yikes!!

på torsdag drar vi på kryssning. jag ska få se världens bästa band live!!!!

utdrag ur telefonsamtalet jag fick av Maria då sista banden inför kryssen släppts:

M: Jorå så nu har de meddelat de tre sista banden, det kan nog bli bra, det va ju bra band så.
H: Jaså, kommer du ihåg vilka?
M: TNT och Destruction ska bli askul att se, det är ju sånt man lyssnat på i evigheter men aldrig fått tillfälle att se live. och sen va det nåt band jag aldrig hört talas om..... Ka....ta......ton....ia? kan de ha hetat så?
H: *svim*
M: hallå...?
H: vaaaaaaaaaaaaaa?????? menar du allvar???? KATATONIA??????? Det är ju typ världens bästa band nånsin!!!
M: eeeh...jaså....

Jag ser fram emot kryssningen ja....

Anyway så måste jag få tag i mamsen, som ska va hundvakt och meddela henne att Andreas lämnar Jack på torsdag och tar honom på fredag lunch så hon slipper stressa hem. Blir skönt för Jack att få lite egen hussetid också.

-----

Nu ringde faktiskt tanten och frågade vad jag ville när jag ringde henne förut, så nu vet hon hur planen är. Tur det.
Vad gäller Laxi åker han tillbaka till E-tuna på onsdag och sen återstår att se hur det blir. Har insett att det funkar sådär hemma hos mig med honom och Jack, däremot var Daniel  jäkligt sugen på att ta honom så jag drog iväg ett mail till min kontakt på SOS och berättade läget. Har inte fått svar ännu dock.... men det är helg och hon är väl inte klistrad vid datorn som vissa andra.... ;)

Ikväll kanske jag äntligen kan få min efterlängtade glass. Har varit sugen på glass hysteriskt länge och har laddat upp både hemma hos mig och hos Fredrik men varje gång vi sagt att ikväll ska vi käka glass så har det slutat med att vi ätit kvällsmat och sedan blivit alldeles för mätta/slöa för att äta nån glass. det är i och för sig bra, men det dämpar ju inte direkt mitt sug efter just glass....
Men ikväll..... jävlar!!!

mot sitt slut

Fredag har kommit och gått. jag har fått kramas med Fredrik, som för övrigt har styrt upp halva min lägenhet, flyttat runt grejer över allt och när jag kom in med Jack (vi passade på att ta en egen kvällspromenad eftersom nån var hemma och kunde titta till Laxi) stod han och rengjorde fläkten i köket. vad skulle jag göra utan honom?

Har ätit gott och halvkikat på en film. Nu står underverket i duschen och snart ska vi få kramas i sängen. Imorrn blir det Öppen Hand (ska se om vi hittar nåt som kan funka som vardagsrumsbord till mig) och sen jobb för min del. Tydligen fotboll imorrn kväll. hrrmmm....

fredag

blev en runda till Frösäng och rasthagen igår. Voffarna rumlade runt och det var rätt skönt att kunna släppa dem utan att behöva oroa sig, framför allt att få ett hum om hur Laxi funkar med inkall och så vidare. Han är lite distraherad men det ger sig. kommer glatt när han fattar att det är honom man ropar på. Han hittade ett gäng äpplen att busa med också, eftersom Jack tog hand om precis alla pinnar i hela hagen.

Roade oss sedan med att köra släp med tillhörande tvättmaskin samt bära upp nämnda maskin. Så nu har jag nya bekvämligheter i lägenheten. Har precis kört första riktiga tvätten och ska snart plocka ur allt. bara hoppas på att den inte ätit upp alla mina kläder, då börjar jag gråta.

tog med mig jyckarna till Fredrik igår och tillbringade natten hos honom. Laxi fortfarande lite osäker (varit en omtumlande vecka för honom) men det ger sig. Jack mycket nöjd med livet. Somnade tidigt (lång dag för hml) och vaknade när Fredrik ringde från jobbet vid 10-tiden.

Nu är klockan halv ett och jag ska snart gå till jobbet. usch.

home sweet home

i tisdags fick jag sova första natten på mycket länge i min egen säng ihop med min pojkvän. trött efter dagens övningar (långpromenad med två hundar tar på krafterna betydligt mer än med en har jag precis lärt mig) , efter att ha haft Daniel och Andreas på besök samt fixat mat och kramats en stund med snuttisen så törnade jag in på älsklingens arm. Han var dessutom snäll och ställde upp på att se efter Laxi en stund så jag och Jack fick ta en egen kvällspromenad.

Klockan ringde hiskligt tidigt och strax efter fem stod jag påklädd med en studsande vinthund på hallgolvet. Och var är Jack? Tittade i soffan, på sänggolvet, under sängen, vid balkongdörren, alla ställen där han brukar ligga. Ingen Jack.
Till slut frågade jag Fredrik om han visste var Jack var. Varpå killen brister ut i världens största busflin, lyfter en aning på sitt täcke och glatt säger "Här!!"  Knäppkillar!  Nåja. Jack skuttade glatt fram och såg mer nöjd ut än på länge. Han älskar att vara med på bus och det bästa som finns är att få busa med matte. Underbara hund.

Blev en fin morgonpromenad. Kallt som fan dock men det får gå. Är en lite underlig känsla när min busiga knäpphund känns som en lydnadschampion jämte den lilla räkan.

Efter jobbet igår blev det ny långpromenad (jag börjar få ordning på allt det där nu) och sen en stunds slöande på soffan framför Vänner. Tog med mig Laxi en stund och åkte upp till Fredrik så Jack fick lite ensamtid. Jag och Fredrik tog ett bad, glodde lite på TV och kelade en stund i soffan.
Sen tog vi min bil och åkte upp till Kvantum, sen via Donken och så hem till en Jack som var överlycklig att se Fredrik. Känns som att uppskattningen är ömsesidig dem emellan. Käkade och slöade på soffan framför Ronin innan jag tog hundarna på en snabb kvällsrunda och sen sova. Laxi sov på soffan inatt med, rätt skönt. Jack på golvet jämte mig förstås och jag hopkrupen hos min finaste, på hans arm och tätt tätt intill. Det är det bästa som finns.

Tidig morgon idag igen förstås, men det gör det lika enklare att få vakna upp med honom. Snabb promenad innan jobbet och nu väntar jag mest på att få gå hem.

en liten räka

Igår drog vi till Eskilstuna och träffade en ny sköning. Efter en timmes lek och massa bus hundarna emellan fann vi oss plötsligt på väg i bilen hem med en ny krabat i framsätet.

Svängde förbi Djurkompaniet på hemvägen och fick proffshjälp att prova ut sele till jyckot. (tack Karin!!!) Gick en sväng direkt hemma och det funkade bra fast båda hundarna var trötta efter en lång omtumlande dag.

Jack var lite skeptisk till en början när han insåg att den lilla räkan faktiskt följt efter honom hem men efter lite tumult i hallen gick det över förväntan. Efter en lång natts sömn så började morgonen vid 7 med bus och har sedan fortsatt i samma spår.

testperioden har bara börjat, men med tanke på att jag redan nu suttit och kikat på specialbeställda halsband så verkar det som att han kommer att bli kvar.... Yikes...

på begäran....

....finns jag nu även på blogg.se

Har ingen aning om hur detta funkar eller sådär, men det känns som ett déja vu på nåt sätt. förra bloggen avslutades ju ungefär i samma veva som man blev med hund och nu startar denna i.... ja... jag ska inte säga för mycket.

Anyway så är jag nyligen hemkommen från Fredrik där jag knoppat inatt. Daniel ligger och snarkar i sovrummet och Jack på soffan. Själv är jag för speedad för att sova, men det kanske löser sig med tiden. ska ju inte slagga mer idag i alla fall. Oj, när jag läset igenom ovanstående så inser jag att det kanske är på plats med en liten förteckning över de namn som kommer att nämna här så småningom. I min förra blogg hade alla smeknamn men det tänker jag nog inte hålla på med här. Nåväl.

Fredrik är min pojkvän (sheisse, vad ovant det är att tänka på det... pirr...)  han får mig att känna mig weeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.
Daniel är en kollega/vän/ex som bor hemma hos mig under tiden han inväntar tillträde till sin lägenhet. Under september månad var det sagt och vår överenskommelse löper faktiskt ut idag.... Vi får väl se.
Jack är min ögonsten, mitt livselixir, bästa vän och mitt allt. han är en fyraårig byracka (podencomix), ursprungligen gathund från Spanien.

Vidare kommer jag säkert nämna Andreas, mitt ex och numera en av mina allra närmaste vänner. För övrigt även Jacks älskade husse.
sådär ja.

Egentligen kanske det inte är så konstigt att man har kontakt med sina ex... Även om de allra flesta kanske inte umgås med dem eller låter dem flytta in hos en... nåväl...

Planer för idag (Om Daniel vaknar, vill säga...) är ett varv på stan, Mekonomen (jag har fått uppgifter som innefattar en rabattkupong), bära tvättmaskin eventuellt (weeeeee) och sedan E-tuna. Yikes!

Nu har Jack också somnat och ligger på soffan och snarkar och pratar i sömnen. Det är glada små pip så han drömmer säkert nåt fint. Själv ska jag se om jag kan få i mig lite frukost och kanske en cigg och lite Zoloft innan jag börjar dagen på riktigt.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0